fbpx
Image Alt

kracht training

kracht training

Na een intake gesprek met een personaltrainer, zegt de trainer vaak: we gaan vooral aan de slag met krachttraining. Een reactie die veel mensen dan geven gaat vooral over dat ze niet ‘te gespierd’ willen worden. Althans, dat heb ik zelf al vaak mee gemaakt. Ik leg ze dan uit dat kracht training niet alleen goed is om sterker te worden, gespierder te worden en te groeien, maar ook dat het heel goed is voor allerlei andere zaken.

Conditioneel:

Kracht training is conditioneel gezien prima om te doen. Tussen de sets door heb je net genoeg rust om te herstellen maar door die minimale rust is het volgende setje weer net wat zwaarder. Je zult merken dat hoe groter de spiergroep is die je traint, hoe zwaarder je ademhaling word. Mocht je doel zijn om conditioneel echt te verbeteren, dan stel ik niet persé kracht training voor. Wel kun je dit in combinatie doen met kracht training.

Stabiliteit:

Als jou lichaam sterker is, ben je zelf een stuk stabieler. Dit houdt in dat je bijvoorbeeld met vallen jezelf een stuk makkelijker en beter kunt opvangen, je staat zowel letterlijk als figuurlijk steviger in je schoenen en je voelt jezelf ook een stuk beter. Je bent ook minder gevoelig voor blessures en pijntjes.

Afvallen:

Wat ik zelf aan veel mensen voorstel die willen afvallen, je raad het al, kracht training! Ik zal uitleggen waarom. Met kracht training verbruik je veel energie omdat je veel kracht zet tijdens de oefening. In vergelijking met 45 minuten op de loopband staan is kracht training effectiever. Uiteraard kun je de 2 wel combineren voor mogelijk nog meer resultaat! Ook is het zo dat hoe groter de spiergroep, hoe meer kracht je zet dus hoe meer energie je verbruikt. Vandaar dat de beruchte ‘legday’ ook meestal zo zwaar is vergeleken met de andere spiergroepen. Niet overslaan hé:)

Wil jij wat tips en misschien wat meer informatie over kracht training? Stuur een berichtje naar FITBYMARKUS en wij helpen je graag!

Add Comment
log_big_groen

tell me more

Enter your details below and learn about all the perks you get by using Xtrail Explorer.

Fout: Contact formulier niet gevonden.

Or call us for more info:

x