fbpx
Image Alt

zweten betekent vet verbranding! toch?

zweten betekent vet verbranding! toch?

Als je denkt aan zweten, denk je vaak gelijk aan vet verbranding. Het is eigenlijk ook niet zo heel gek als je denkt dat zweet gewoon vet is. Maar het ligt eigenlijk net iets anders. Zweet is namelijk geen vet, en als je aan het zweten bent betekent het niet gelijk dat je vet aan het verbranden bent!

Zweet

Hoe werkt zweten dan? Bij zweten scheidt het lichaam vocht af dat op de huid verdampt. Hierdoor daalt je lichaamstemperatuur weer een beetje. Eigenlijk zweet je dus omdat je lichaam wilt afkoelen. Daarom zweet je meestal tijdens het sporten, maar je zweet ook snel als je schrikt of als je nerveus bent. Je verbrand dan uiteraard niet extra vet! Nu je weet wat zweten precies is, zal ik je vertellen wanneer en hoe je dan wel vet verbrand.

Vet verbranden

Je bent lekker aan het sporten, je hartslag stijgt, je gaat zwaarder ademen en je bloed stroomt sneller. Dit is het punt dat je verbrand, en dan bedoel ik vet. Train lekker kort en zeer intensief, daarmee verbrand je misschien niet de meeste energie, maar je stimuleert hiermee wel flink de vet verbranding. Dus eigenlijk verbrand je vet door te ademen. Vergeet dus die 60 minuten op de loopband, en ga lekker intensief en kort trainen! Hiermee haal je veel meer uit je training, je bent minder lang bezig en je verbrand meer vet.  Wil je meer weten over vet verbranding? Er zijn namelijk nog een boel punten om extra op in te zoomen. Neem dan contact op met FITBYMARKUS en we helpen je graag!

Add Comment
log_big_groen

tell me more

Enter your details below and learn about all the perks you get by using Xtrail Explorer.

Fout: Contact formulier niet gevonden.

Or call us for more info:

x