fbpx
blog_banner_twee

De deadlift

deadlift

De deadlift

the king of excercises’, ook wel de deadlift genoemd. Het kan niet zo zijn dat je nog nooit van deze oefening hebt gehoord, mocht dat toch het geval zijn dan ga ik je nu van alles over de deadlift leren. Want het is een feit dat dit toch wel een van de beste oefeningen is die je kan doen in de sportschool.

Meest voorkomende fouten

Ik zal beginnen met de meest gemaakte fouten bij de deadlift, omdat dit toch wel enige gevaren met zich mee kan brengen. 

  1. Bolle rug: dit is absoluut nummer 1 van de lijst en waarom? Omdat vanaf het moment dat jij nieuw bent met de oefening of je gaat te zwaar met de deadlift aan de gang, je erg snel je rug bol trekt. Dit kan vervelende blessures oproepen en je rug is erg gemakkelijk te blesseren. Zorg dus dat je altijd een rechte rug hebt!
  2. Knieën naar binnen: nummer 2 zijn de knieën die tijdens het tillen naar binnen komen te staan. Dit gebeurt als je niet stevig genoeg staat en je geen rekening houdt met het naar buiten drukken van de knieën. Dit kun je makkelijk oplossen. Je pakt de stang vast en zorgt dat je polsen tegen je knieën aan drukken, tegelijk druk je met je knieën naar je polsen.
  3. Je schoenen?!: jazeker, je schoenen zijn nummer 3 op de lijst. Vaak heb je gewoon je dagelijkse schoenen aan met het sporten en ja waarom niet? Tenzij je schoenen hebt met een stevige platte zool, moet je altijd je schoenen uittrekken tijdens de oefening. Waarom dit het beste is komt omdat dit helpt tegen de volgende dingen: knikkende knieën, voorovervallen, meer kracht, meer stabiliteit, beter gevoel voor het tillen en het is beter voor je enkels. Trek dus gewoon die schoenen uit!

Welke spieren train je eigenlijk?

Je traint letterlijk ieder enkel klein groot spiertje in je lichaam. Je gebruikt gewoon alles om dat gewicht omhoog de krijgen. Hij heet niet voor niks ‘the king of excercises. Toch wil je de nadruk leggen op je hamstrings, rug, trapezius en een beetje je quadriceps. Hoe je dat doet leg ik je uit tijdens de beschrijving van de techniek!

Techniek

Zorg dat je je voeten op schouderbreedte hebt staan, hurk neer en pak de stang vast op de manier die ik hierboven heb uitgelegd. Trek je rug goed recht en probeer (niet letterlijk, dat doet pijn) de stang om je schenen heen te buigen. Probeer je billen zo laag mogelijk naar de grond te brengen maar hou je rug goed recht. Je zit nu klaar om te tillen. Neem diep adem, span ieder spiertje goed aan en til het gewicht omhoog terwijl je uitblaast. Lock het gewicht uit en laat hem gecontroleerd zakken. Nu heb je 1 rep gehad!

Perfecte uitvoering

Tot slot

Nu je de belangrijkste dingen weet van de deadlift kun je lekker aan de slag met deze mooie oefening. Toch is het beter om het gewicht lekker rustig aan op te bouwen want een kleine fout is snel gemaakt. Mocht je nog vragen hebben over de deadlift of over andere dingen wat fitness betreft, Stuur dan een e-mail of neem contact op via fitbymarkus.nl

Wij helpen je graag na je doel toe om zo het met maximale uit je lichaam te halen.

Add Comment
log_big_groen

tell me more

Enter your details below and learn about all the perks you get by using Xtrail Explorer.

Fout: Contact formulier niet gevonden.

Or call us for more info:

x