fbpx
blog_banner

6 tips, hoe je makkelijk en gezond kan eten

healthy food

6 tips, hoe je makkelijk en gezond kan eten

Steeds meer mensen bevatten zich meer met het thema voeding. Hoe, wat en wanneer je zal moeten eten springt de hele tijd in je hoofd heen en weer. Op een stressvolle dag ook nog het ‘’juiste’’ te moeten eten, lijkt voor ons een grote uitdaging te zijn. Daarnaast bestaat er een grote groep mensen die zonder veel te hoeven na te denken helemaal gezond eet. Overgewicht en een eetstoornis nemen sinds jaren toe. Op hetzelfde moment groeien de aanbiedingen voor speciale diëten en speciale voedingsmiddelen.

Is gezond eten serieus zo moeilijk? 

Het lijkt erop alsof de makkelijkste en natuurlijkste dingen op de wereld gewoon verleerd zijn zoals, slapen, ademen en eten.

Alles reduceert zich op: ‘’alles of niks’’ op overdreven ambitie of totale desinteresse. Wij zijn de natuurlijkheid helemaal uit het oog verloren en bekijken voeding als te ingewikkeld.

Hier 6 tips hoe het makkelijker gaat maken

Ik wil met mijn tips een makkelijke toegang tot gezonde voeding geven. Veel heb je misschien al een keer gehoord en je hebt er alleen maar een herinnering voor nodig. Sommige dingen gebruik je al tijdens je normaal dag verloop al.

  1. Let op de drie hoofdmaaltijden; ontbijt, lunch en diner. Waarbij het diner de minste calorieën zal moeten bevatten. Laat maaltijden nooit helemaal wegvallen. Want je energie kan je niet achteraf bijvullen.
  2. Maak je dag makkelijk: Bijvoorbeeld door makkelijke recepten met weinig ingrediënten, een boodschap lijst, gezonde take away food zoals gebakken rijst met groenten en kip of afwisselend iets gezonds op de avond voorbereiden als lunch voor de aankomende dag. Dat helpt je om regelmatig te eten waardoor je eetbuien en sterke cravings voorkomt.
  3. Alleen maar fruit of salade is geen echte hoofdmaaltijd. Hier een paar ideeën om snel iets voor te bereiden tijdens je lunch: eieren met bruin brood, havermout met kwark, fruit en noten, quinoa salade met kip of heel simpel crackers met gerookte zalm en cottage cheese.
  4. Tenminste één maaltijd op de dag zou je bewust moeten eten en bewust van moeten genieten. Neem daarvoor voldoende tijd.
  5. Werk met tussendoortjes en plan deze in. Pak bijvoorbeeld een stuk fruit of een paar noten om zo niet te veel tijd tussen de hoofmaaltijden te hebben en onnodig naar iets ongezonds te grijpen.
  6. En als laatste, eet gevarieerd en met besef, bijvoorbeeld niet voor de TV of met de telefoon in de hand.
Add Comment
log_big_groen

tell me more

Enter your details below and learn about all the perks you get by using Xtrail Explorer.

Fout: Contact formulier niet gevonden.

Or call us for more info:

x